IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari залага на съюз с Qualcomm за дигитализацията на своите суперавтомобили

Сделката ще покрива както колите, предназначени за любителите шофьори, така и състезателния екип на Ferrari във Формула 1

20:59 | 08.02.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Италианската марка суперавтомобили Ferrari ще си партнира с Qualcomm Technologies, за да използва чипсетите Snapdragon на базираната в Сан Диего, Калифорния, група за ускоряване на цифровата трансформация, съобщава Ройтерс.

Сделката ще покрива както автомобилите, предназначени за любителите шофьори, така и състезателния екип на Ferrari във Формула 1. Първите проекти, включително т.нар. дигитално купе, вече са обект на съвместна разработка. 

Новият главен изпълнителен директор на Ferrari Бенедето Виня, който има богат стаж в технологичната индустрия, заяви през ноември, че концернът ще търси технологични партньорства, за да ускори прехода си към по-чиста мобилност и за да използва технологиите, които изискват големи инвестиции.

"Иновациите изискват от пазарните лидери да работят заедно. Благодарение на това споразумение... ние разширяваме познанията си по отношение на цифровите технологии и Web 3.0 - области с голям потенциал за автомобилостроенето и моторните спортове", изтъква Виня.

В началото на месеца Ferrari отчете по-добра от очакваното печалба за четвъртото тримесечие, подкрепена от силните доставки. Коригираната печалба на компанията преди лихви, данъци, обезценка и амортизация нараства до 398 млн. евро за последното тримесечие на 2021 г. Данните надхвърлят очакваните от анализатори 385 млн. евро. Приходите на концерна за четвъртото тримесечие възлизат на 1,17 млрд. евро, докато пазарната прогноза беше за 1,18 млрд. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
дядя Вова
преди 2 години
Тия Грета Тумберг не ги ли забрани?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още